2min

Tags in dit artikel

,

Het produceren van high-end smartphones is niet alleen weggelegd voor de grote bekende merken die we allemaal kennen. Zo begon het Chinese Huawei ruim een jaar geleden met het introduceren van smartphones en tablets in Europa. Nu is het de beurt aan het tevens uit China afkomstige Oppo, met de introductie van de Oppo N1.

Eerder kwam de Chinese fabrikant van verscheidene elektronische apparaten Oppo al naar Europa met de R819. Oppo, dat opgericht werd in 2004, zal zijn nieuwe vlaggenschip N1 noemen. Met deze geavanceerde smartphone proberen de Chinezen definitief een naam te vestigen in onder andere Europa.


De Oppo N1 werd vandaag officieel aangekondigd vanuit het Chinese Peking. De N1 zal draaien op een 1.7 GHz quadcore APG8064 processor en bevat een 5.9 inch 1080p beeldscherm. De smartphone zal kracht putten uit een 3,610 mAh batterij. Bijzonder is dat de N1 een aanraakgevoelig vlak heeft aan de achterzijde, wat tal van mogelijkheden biedt.

Waar de Oppo N1 bovenal mee mag pronken is de 13 megapixel camera met een f/2.0-lens, bestaande uit zes elementen. Het bijzondere van de camera is dat deze draaibaar is in een hoek van 206 graden, hierdoor kan deze zowel als front-facing camera als back-facing camera fungeren.

Oppo beweert de draaibare camera tot het uiterste te hebben getest. Ruim 100.000 keer heeft de camera bijvoorbeeld een draaibeweging gemaakt, wat neer zou komen op een gebruik van veertig keer per dag voor de totale duur van zeven jaar. De camera roteert bij het inschakelen 120 graden in 0.6 seconden. Een bijzondere functie is onder andere de extra lange belichtingstijd van maximaal 8 seconden.

Verder aanwezige hardware is een Snapdragon 600-chipset met onder andere een quad-core processor die draait op 1,7 GHz. Het scherm heeft een Full HD-resolutie en is 5,9 inch groot. De accu heeft een capaciteit van 3.610 mAh.

De Oppo N1 zal worden uitgerust met een mobiele besturingssysteem van eigen bodem: ColorOS, wat is gebaseerd op Android 4.2 Jelly Bean. Dit besturingssysteem is tot stand gekomen na een tien maanden durende ontwikkelingsfase door 243 ontwikkelaars en 20.000 testers. Ook kwamen er 43 nieuwe patenten bij kijken. Een van de functies het systeem biedt is het live reageren van de icoontjes met het actuele weer. Naast ColorOS, zal in de nabije toekomst ook CyanogenMod worden klaargestoomd voor de Oppo N1.

De prijs waartegen de Oppo N1 kan worden aangeschaft ligt rond de 3,498 Chinese yuan, omgerekend is dat zo’n 420 euro. Er kan worden gekozen voor een 16- of 32GB variant. In de Benelux is de smartphone in oktober te verkrijgen en kan van tevoren alvast worden besteld via de website van de Chinese fabrikant.