De Galaxy Gear-smartwatch van Samsung zal geen telefoon zijn, maar zal wel kunnen functioneren als een telefoon, melden bronnen van The Verge. Dat houdt in dat het wel mogelijk is om met de Galaxy Gear te bellen, maar in feite loopt het gesprek dan alsnog via een telefoon.

Het zal dus niet zo zijn dat de Galaxy Gear een vervanging voor je mobiele telefoon wordt, de Galaxy Gear is een aanvulling vóór je telefoon. Het slimme horloge kan niet worden uitgerust met een simkaart en heeft ook geen module om verbinding te maken met mobiele netwerken. Een groot deel van die connectiviteit zal via een gekoppelde telefoon verlopen, al zal er misschien wel voorzien zijn in een eigen WiFi-zender, naast de sowieso benodigde Bluetooth-module.

Samsung heeft zich in het verleden overigens wel eens gewaagd aan dergelijke producten, maar dat werd geen wijdverspreid succes. Nu probeert het Koreaanse bedrijf het dus opnieuw, maar op een andere manier.

Mogelijk kondigt Samsung de Galaxy Gear op 4 september aan, in aanloop naar de IFA-beurs in Berlijn. Samsung is niet de enige partij die bezig is met een smartwatch, ook van andere partijen als Apple, LG en Microsoft wordt een dergelijk product verwacht. Sony kondigde onlangs de tweede versie van zijn smartwatch aan.