1 min

Apple’s Kaarten-app was precies een jaar geleden regelmatig in het nieuws omdat er in veel opzichten zaken niet klopten aan de plattegronden of routes die voorgeschoteld werden. Onlangs is er weer een aanzienlijke fout ontdekt. Mensen werden in Alaska namelijk een vliegveld opgestuurd.

Als mensen die zich in Alaska bevonden op zoek gingen naar een route naar het Fairbanks International Airport, bestond de kans dat de applicatie van Apple ze via een landingsbaan van datzelfde vliegveld wilde sturen. Het is de afgelopen maand zelfs tweemaal voorgekomen dat een automobilist op deze manier ook werkelijk op een taxibaan voor de vliegtuigen terecht kwam, wordt gemeld door de Alaska Dispatch.

Aan het einde van de taxibaan houdt de route op en doordat de terminal dan al zichtbaar is reden deze mensen via de landingsbaan daar naartoe. Er zijn geen ongelukken gebeurd, maar de kans daarop bestond natuurlijk wel, er landen immers passagiersvliegtuigen op die baan.

Niet alleen Apple, maar ook de bestuurders valt een verwijt te maken. Er staan waarschuwingsborden opgesteld, die genegeerd werden. Apple heeft de fout op het moment van schrijven nog niet aangepast, daarom heeft het vliegveld besloten de toegangsweg tijdelijk te blokkeren.

Apple’s Kaarten-app kwam vorig jaar na de lancering van iOS 6 regelmatig in het nieuws door fouten. De Kaarten-app verving Google’s Maps-app omdat Apple niet tevreden was over de kwaliteit van die app.