KGI Securities heeft specificaties opgenoemd van een aantal Apple-producten die nog niet aangekondigd zijn. Zo weet het analistenbureau te vertellen dat Apple bezig is met een iPad met een hogere resolutie, een goedkopere iMac en een iPad Mini met Retina-scherm.

Ming-Chi Kuo, analist van KGI Securities, weet al voor de iPad 5 uitkomt iets te melden over de iPad 6. De iPad 6 zal volgens de betrouwbare analist beschikken over een 9,7 inch-scherm dat een resolutie zal krijgen die 30 tot 40 procent hoger is dan die van de iPad 4. Van de iPad 5 wordt verwacht dat hij eenzelfde resolutie zal hebben als de iPad 4, maar wel dunner en kleiner zal zijn.

Eerder gingen er al geruchten dat Apple ook bezig zou zijn met een grotere iPad met een 12,9 inch-scherm. Kuo verwacht deze echter niet te zien in de toekomst en voorspelde dan ook: "In tegenstelling tot de speculaties dat de iPad van volgend jaar in de vorm van een 12 inch-apparaat komt, verwachten we niet dat het apparaat zal gaan veranderen van de 9,7 inch-variant die we op dit moment kennen. We denken dat een 12 inch-iPad geen goede mobiele ervaringen zou opleveren, gezien de beperkingen van de huidige technologie."

Hoewel Kuo over het algemeen een betrouwbare bron is als het gaat om Apple producten, zullen we moeten afwachten of er inderdaad al dan niet een 12 inch-variant komt van de iPad. In het verleden zijn er wel veel geruchten geweest vanuit de productielijn over de grote iPad.

Behalve de nieuwe iPad zou Apple ook bezig zijn met een nieuwe iMac. Deze iMac zal een goedkopere variant moeten worden. Kuo geeft hierover aan: "Ons overzicht laat zien dat Apple’s laatste iMac-model wereldwijd minder verscheept is dan verwacht werd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met een te hoge prijs. We verwachten om die reden dat Apple een goedkoper iMac-model gaat aanbieden, om zo meer verkopen te krijgen op opkomende markten, om zo stevig de concurrentie aan te kunnen gaan met Lenovo, HP en andere rivalen."

Als laatste noemt Kuo een nieuwe 12 inch-MacBook. Dit werd eerder ook al aangegeven door NPD DisplaySearch. Afgaande op de specificaties lijkt het een MacBook Air te worden, maar die naam nam Kuo, in tegenstelling tot NPD DisplaySearch, niet in de mond.

Naar verwachting zal de nieuwe MacBook dunner en lichter worden dan de huidige MacBook Air. Ook zal het apparaat gaan beschikken over een Retina-scherm, waardoor de visuele kracht van de MacBook Pro geëvenaard moet worden, aldus Kuo.