1 min

Tags in dit artikel

,

Jeri Ellsworth en Rick Johnson, twee voormalige werknemers van gameontwikkelaar Valve, hebben een zogenaamde augmented reality-bril ontwikkeld met de naam castAR. Het resultaat werd getoond via Kickstarter, een platform voor crowdfunding.

Door middel van de presentatie op Kickstarter (link), een platform voor crowdfunding, hoopt het ontwikkelaarsduo Ellsworth en Johnson voldoende te worden gesponsord om hun augmented reality-bril daadwerkelijk in productie te brengen. Hiervoor is een bedrag benodigd van minimaal 400.000 dollar, omgerekend zo’n 295.000 euro.

Op het moment van schrijven staat de teller op 263.000 dollar, met nog 30 dagen te gaan. Het lijkt daarmee aannemelijk dat het doel behaald zal worden. Als dat inderdaad het geval blijkt, zullen er extra functies worden toegevoegd.

De castAR voegt computergestuurde beelden toe aan de bestaande werkelijkheid, waarbij interactie mogelijk is met deze toegevoegde projecties. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee kleine LCD-projectoren, een camera en twee lichtgewicht plastic lenzen. De computergestuurde beelden worden op een extern retroreflecterend oppervlak geprojecteerd, welke zichtbaar zijn via de AR-bril. Ook is het mogelijk een speciale controller met de naam Magic Wand te koppelen aan de castAR, waarmee extra mogelijkheden worden geboden voor speltoepassingen.

Hoewel de prijs van de castAR niet bekend is, zal deze vermoedelijk liggen op een bedrag van tussen de 189 en 355 dollar, omgerekend respectievelijk 139 tot 262 euro, afhankelijk van onder andere de grootte van het retroreflecterend oppervlak.