1 min

Corning, het bedrijf achter het welbekende Gorilla Glass, heeft de volledige controle genomen over een joint-venture die het bedrijf eerder met Samsung had. In ruil hiervoor kreeg Samsung 7,4 procent van de aandelen in Corning zelf.

Samsung en Corning hadden in het verleden een joint venture genaamd Samsung Corning Precision Materials Co. Ltd. Hiervan was 43 procent in de handen van Samsung. Inmiddels heeft het Amerikaanse Corning de volledige controle genomen over het bedrijf. In ruil hiervoor kreeg Samsung 1,9 miljard dollar aan aandelen in Corning. Dat is 7,4 procent van de totale aandelen.

Ook zijn er afspraken gemaakt die Samsung ervan verzekeren dat het bedrijf in ieder geval tot 2023 nog Gorilla Glass geleverd krijgt door Corning. Corning’s Gorilla Glass wordt voornamelijk gebruikt in de duurdere smartphones en tablets. Behalve Samsung gebruiken ook merken als Apple, HTC en Motorola de schermprotectie van Corning.

Het Koreaanse Samsung levert op dit moment al een aantal componenten aan concurrenten. Het feit dat Samsung nu ook invloed krijgt binnen Corning zal dan ook niet door iedere concurrent van Samsung als even prettig worden ervaren.