iFixit heeft de nieuwe MacBook Pro met Retina-scherm van Apple onderhanden genomen. Hoewel men zeer tevreden is over de onderdelen die Apple gebruikt, blijkt de laptop wel lastig te repareren als één van die onderdelen dan toch de geest zou geven.

Het kan voor de gemiddelde lezer geen grote verassing zijn dat iFixit tot de conclusie zijn dat Apple’s nieuwe MacBook Pro lastig te repareren is. De laptop is opnieuw dunner geworden, waardoor interne onderdelen nog lastiger te bereiken zijn. Daarom krijgt de nieuwe MacBook dan ook slechts één punt uit maximaal tien als het aankomt op het repareren, de voorganger kreeg dit cijfer ook al.

Zaken die het lastig maken om het product te repareren zijn aparte schroeven, werkgeheugen dat op het moederbord is gesoldeerd, een op maat gemaakte SSD en een moeilijk te bereiken accu. iFixit is tevreden over de herkomst van de onderdelen die Apple gebruikte, onder de fabrikanten die componenten aanleverden behoren Intel en Elpida.

De nieuwe MacBook Pro’s met Retina-scherm werden begin deze week aangekondigd en zijn inmiddels te bestellen vanuit de online Apple Store. Uit de doos draaien de laptops Mac OS X 10.9 Mavericks (review), de meest recente versie van Apple’s besturingssysteem.