Netflix zal de serie House of Cards beschikbaar maken in 4K. Dat kondigt CEO Reed Hastings aan tijdens de CES 2014. House of Cards in 4K zal in eerste instantie alleen te bekijken zijn op televisies die 4K ondersteunen en de Netflix-app geïntegreerd hebben. Spelcomputers blijven dus in eerste instantie achter.

Er worden momenteel duidelijke stappen ondernomen om 4K-beeld op grote schaal aan te bieden. Netflix wil hierin het voortouw nemen en heeft tijdens de CES 2014 aangekondigd dat het bedrijf diens serie House of Cards binnenkort in 4K-resolutie aan zal gaan bieden.

Het tweede seizoen van de politieke dramaserie zal vanaf 14 februari beschikbaar zijn op Netflix. Vanaf deze datum zal de show ook te bekijken zijn in 4K. Het gehele seizoen zal in één keer beschikbaar komen.

Voorwaarden voor het kunnen bekijken van 4K via de streamingdienst is dat de gebruiker deze bekijkt via een 4K-televisie die de Netflix-app geïntegreerd heeft. Met de Xbox One en de PlayStation 4 is het nog niet mogelijk om 4K te kijken. Hastings gaf aan dat de nieuwe gameconsoles van Microsoft en Sony hier nog niet toe in staat zouden zijn. De spelcomputers zijn echter wel in staat om Blu-rays in deze resolutie af te spelen.

Voor het bekijken van 4K-content via Netflix moet de gebruiker een internetverbinding hebben met een snelheid van minimaal 15Mbps.