Er zijn foto’s gelekt van een BlackBerry-telefoon waarop de Google Play Store te zien is. Hoewel het hierbij volgens BlackBerry gaat om trucage, zijn er volgens bronnen wel degelijk onderhandelingen bezig tussen Google en BlackBerry om de Play Store beschikbaar te maken voor BlackBerry-gebruikers.

BlackBerry en Google zijn in onderhandeling over het verschijnen van de Google Play Store voor BlackBerry 10. Hierdoor moet het in de toekomst makkelijker mogelijk worden om Android-apps te draaien op een BlackBerry-toestel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een Android-runtime aan het besturingssysteem van BlackBerry toe te voegen.

Eerder verschenen al foto’s waarop Google play Store te zien is op een BlackBerry-toestel. Hoewel inmiddels is bewezen dat de foto’s nep waren, blijven de geruchten bestaan.

Bronnen van website n4bb.com bevestigden deze geruchten door te melden dat BlackBerry al langere tijd met Google in onderhandeling is over het beschikbaar maken van de Google Play Store voor BlackBerry-toestellen. Mocht de applicatiewinkel van Google inderdaad beschikbaar komen voor BlackBerry, dan zal het Canadese bedrijf restricties aan de apps hangen om de veiligheid van BlackBerry-gebruikers te kunnen waarborgen.

Hoewel er nog niks bevestigd is, klinkt het als een belangrijke stap voor het noodlijdende bedrijf uit Canada. Eén van de problemen van de telefoonfabrikant is dat de winkel van BlackBerry een erg beperkt aanbod aan apps biedt. Door de Google Play Store toe te voegen aan het reeds bestaande aanbod voor BlackBerry-toestellen zal dit in één klap opgelost worden.