1 min

Samsung heeft bekendgemaakt dat er 800.000 exemplaren van de Galaxy Gear-smartwatch verkocht zijn sinds de lancering op 4 oktober. In thuismarkt Zuid-Korea zijn 50.000 exemplaren verkocht.

Sinds de lancering van de Galaxy Gear heeft Samsung 800.000 exemplaren van de smartwatch weten te verkopen. Dit betekent dat er per dag ongeveer 14.000 stuks zijn verkocht. Eerder bleek wel uit een uitgelekte memo van Samsung dat zo’n 30 procent van de verkochte Galaxy Gears weer naar de winkel teruggebracht wordt in de Verenigde Staten. Dit terwijl Samsung grote bedragen in de marketing van de Galaxy Gear heeft gestopt. Het is niet duidelijk in hoeverre hier sprake van is in Zuid-Korea.

De Samsung Galaxy Gear heeft een adviesprijs van 300 euro (momenteel 263 euro) en werkt samen met een beperkt aantal Samsung-producten Op dit moment werkt de Samsung Galaxy Gear alleen met de Samsung Galaxy Note 3 en de Samsung Galaxy S4. Er zijn wel manieren gevonden om het horloge ook grotendeels met smartphones van andere merken te laten samenwerken, maar Samsung ondersteunt dit officieel niet.

Update (10:51)
In eerste instantie zou het genoemde aantal van 50.000 stuks de mondiale verkoop betreffen, nu blijkt dat het enkel thuisland Zuid-Korea betreft. Dat verandert de zaken en dus ook onze toon over het horloge in dit artikel.

Update 2 (11:19)
Samsung heeft zelf bekendgemaakt hoeveel exemplaren er wereldwijd zijn verkocht.