Op zijn Google+-profiel heeft Eric Schmidt, voorzitter van Google, een handleiding geplaatst waarin hij uitlegt hoe je van een iPhone naar een Android-toestel over kunt stappen. Hiermee probeert hij deze overstap aan te moedigen

Op zijn persoonlijke Google+-pagina heeft Eric Schmidt, voorzitter van Google, gisteravond een blog geplaatst waarin hij gebruikers van een iPhone probeert te overtuigen naar een Android-apparaat over te stappen. Veel van zijn vrienden zouden deze overstap reeds hebben gemaakt. Om het overstappen van een iPhone naar een Android-toestel zo soepel mogelijk te laten verlopen, beschrijft Schmidt stap voor stap welke handelingen een iPhone-gebruiker dient uit te voeren.

"Bij het maken van de overstap adviseer ik de volgende stappen. Veel mensen zijn van een PC naar een Mac zijn gegaan en zijn niet meer teruggegaan. Als je van je iPhone naar een Android-toestel gaat zul je eveneens niet meer terug willen. Al je gegevens staan veilig opgeslagen in de cloud en er zijn talloze mogelijkheden voor je. Volgens de meest recente cijfers kiest 80 procent van de mensen voor Android."

In de handleiding beschrijft Schmidt vervolgens hoe je daadwerkelijk de overstap dient uit te voeren. Dit begint bij het aanzetten van je Android-toestel en hierop in te loggen met je Gmail-account. Vervolgens wordt beschreven hoe je al je gegevens op je iPhone synchroniseert in iCloud en iTunes. Deze kunnen daarna vanaf de Mac worden gedownload en bewaard. Via Google Music Manager kunnen muziekbestanden in de cloud worden geplaatst. Tenslotte kun je met je Android-toestel je gegevens door middel van je gekoppelde Gmail-account importeren of bewerken.

Als afsluitende tip geeft Schmidt mee dat Google’s webbrowser Chrome veiliger en beter is dan Apple’s webbrowser Safari.