min

Tags in dit artikel

,

Uit een analyse van de meest recente update van de YouTube-applicatie blijkt dat er een opvallend stuk code is toegevoegd. De code zou kunnen wijzen op de naderende komst van een muziekdienst van YouTube.

Sinds gisteren is de meest recente versie van de mobiele applicatie van YouTube voor Android uitgerold. Ontwikkelaar Google meldt dat er kleine foutoplossingen en stabiliteitsverbeteringen zijn toegevoegd. Toch blijkt uit een nadere analyse dat er meer interne wijzigingen zijn aangebracht.

De website Android Police heeft de programmacode van de gisteren verschenen update van de YouTube-app voor Android nader onder de loep genomen. Behalve enkele wijzigingen in de weergave en besturing van de menu’s van de applicatie, blijkt dat er diep verscholen enkele elementen zijn toegevoegd.

Zo is er in de programmacode een verwijzing gevonden naar Music Pass. Dit zal de vermoedelijke titel zijn van de vaker genoemde muziekdienst waar YouTube aan zou werken. Uit de code blijkt dat het hierbij mogelijk zal zijn om offline muziek af te spelen, ook is er de mogelijkheid om ononderbroken muziek af te spelen terwijl er andere applicaties gebruikt worden. Ook zou dit alles vrij zijn van reclame, hoewel het dan wellicht een betaalde versie zou kunnen betreffen.

Ook zijn er in de programmacode referenties gevonden die wijzen op de mogelijkheid van het offline opslaan en bekijken van videobestanden. Deze zouden zeer waarschijnlijk voor een tijdsduur van 48 uur kunnen worden bewaard. Het is nog niet bekend wanneer deze gevonden functionaliteiten daadwerkelijk actief worden. Wel is de verwachting dat YouTube de muziekdienst voor het einde van dit jaar wil introduceren.