1 min

Het is voor klanten van Bol.com voortaan mogelijk om meldingen over hun bestelling te bekijken met Google Now. De webwinkel is de eerste Nederlandse partij die deze mogelijkheid biedt.

Google Now is een dienst voor Android, iOS en Chrome OS en maakt het onder andere mogelijk om op een slimmere manier te zoeken, doordat gegevens van de gebruiker worden verzameld en worden gebruikt om relevante informatie weer te geven.

Naast informatiekaarten over verkeersmeldingen, weersvoorspellingen en nabije bezienswaardigheden is het met Google Now onder meer mogelijk om pakketten die winkels naar je toesturen te bekijken. Tot op heden waren er echter nog geen Nederlandse winkels die dit ondersteunden.

Bol.com is als eerste Nederlandse winkel toegevoegd aan de online winkels waarvan bestellingen worden weergegeven in Google Now. Eerder werden verzendingen van internationale winkels zoals Amazon en Threadless al weergegeven in Google Now.

Wanneer de gebruiker een bestelling plaatst bij Bol.com, krijgt hij of zij een e-mail met de status van de verzending van het pakket. Google Now haalt deze informatie uit de e-mail en geeft deze vervolgens overzichtelijk weer op de ondersteunde platformen. Het is ook mogelijk om vanuit Google Now direct deze e-mail op te vragen.