1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het Chinese elektronicamerk Oppo zal per 10 december het nieuwe vlaggenschip gaan aanbieden; de Oppo N1. Het gaat om een Android-smartphone met een 5,9 inch-scherm, dat 449 euro moet kosten.

Met de Oppo N1 probeert het Chinese merk wereldwijd door te breken. In het thuisland is Oppo al een bekend merk, maar in andere markten is dat momenteel nog niet het geval. De Oppo N1 is een phablet met een 5,9 inch Full HD-scherm. Het toestel maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 600 quad-core processor die geklokt is op 1,7GHz. Verder beschikt het toestel over 2GB werkgeheugen en zal een 16- en 32GB-variant verkocht worden.

Opvallende functies van de Oppo N1 zijn de draaibare camera en de achterkant die gebruikt kan worden om door menu’s te scrollen. Hierdoor kan het toestel soepel bestuurd worden, ondanks de grote omvang. Met de draaibare camera is het mogelijk om zowel naar voren als naar achteren een foto te maken.

De Oppo N1 zal standaard geleverd worden met Color OS, wat een variant op Android is. Oppo belooft het ook makkelijk te maken om aangepaste software van Cyanogen te installeren.