1 min

De nieuwste versie van Android is volgens de nieuwste cijfers van Google inmiddels terug te vinden op 1,1 procent van alle Android-apparaten. Android 4.4 KitKat werd op 31 oktober officieel gepresenteerd door de zoekgigant.

Op maandelijkse basis maakt Google bekend hoe het staat met de adoptie van verschillende versies van Android. Uit de cijfers van november blijkt dat de versies die onder de Jelly Bean-noemer vallen momenteel duidelijk te dienst uitmaken. Android 4.1, 4.2 en 4.3 is respectievelijk op 37,4, 12,9 en 4,2 procent van de toestellen geïnstalleerd, opgeteld is dat 54,5 procent.


Android 2.3 Gingerbread blijft nog altijd een grote speler, maar het marktaandeel neemt wel op maandelijkse basis in kleine stapjes af. Waar het besturingssysteem in oktober nog op 26,3 procent van de toestellen stond, is dat nu nog 24,1 procent.

Android 4.4 KitKat (review) staat momenteel op 1,1 procent van de Androids en daarmee is het nog één van de kleinste uitgaven van het besturingssysteem. Google heeft updates beschikbaar gesteld voor verschillende Nexus-apparaten. De eerste fabrikanten die met een update naar KitKat komen zullen dat begin 2014 doen.