2min Devices

Android-oprichter nu bezig met echte robots

In een interview met The New York Times geeft Android-ontwikkelaar Andy Rubin aan dat Google werkt aan een nieuwe generatie robots. Deze zouden onder andere specifieke taken van mensen in fabrieken moeten gaan overnemen. Waar Rubin dus eerst de virtuele robot Android maakte, werkt hij nu aan fysieke varianten.

Volgens The New York Times zou Google met het ontwikkelen van de robots zich niet direct willen richten op de consumentenmarkt. Wel zouden de robots kunnen worden toegepast voor specifieke industriële taken, zoals het assembleren van bepaalde elektronica. Dergelijke taken worden momenteel voornamelijk door mensenhanden verricht.

Ook zou een toepassing op het gebied van logistiek mogelijk zijn. Hierbij kan worden gedacht aan het al dan niet deels automatiseren van het logistieke proces, dat begint in de fabriek en eindigt op de winkelvloer of zelfs bij de consument thuis.

Het afgelopen halfjaar heeft Google zeven bedrijven die zich bezighouden met robottechniek overgenomen. Hiermee is de opzet gemaakt voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie robots. Dit zal plaatsvinden onder leiding van Andy Rubin, wie lange tijd verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android.

Andy Rubin geeft aan dat er nog steeds behoefte is aan technologische doorbraken op het gebied van software en sensoren. Op het gebied van mobiliteit van robots zou de techniek zich al voldoende hebben ontwikkeld. Hierbij noemt Rubin het voorbeeld van bewegende robothanden en -armen. Het is niet bekend wanneer de eerste door Google ontwikkelde robots het levenslicht zullen zien.

Bron:NYTimes