1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple’s meest recente mobiele besturingssysteem iOS 7 is al bijna twee maanden geleden op het toneel verschenen. Uit de meest recente cijfers van Apple blijkt dat momenteel 74 procent van alle mobiele Apple-apparaten op iOS 7 draait.

Hoewel er aanvankelijk zowel kritiek als lof verscheen op het versimpelde uiterlijk en het niet geheel vrij was van kinderziektes, blijkt iOS 7 (review) inmiddels wijdverspreid in gebruik genomen. Uit gegevens van de App Store blijkt dat 74 procent van de mobiele apparaten van Apple reeds draait op het mobiele besturingssysteem iOS 7. Ook wordt duidelijk dat 22 procent draait op iOS 6 en slechts vier procent nog draait op een vroegere versie van het iOS-besturingssysteem.


Gepaard met de lancering van iOS 7 verschenen ook enkele nieuwe producten uit de fabriek van Apple die met dit mobiele besturingssysteem werden uitgerust. Dit waren de iPhone 5C (review), de iPhone 5S (review) en niet veel later de iPad Air (review) en iPad mini met Retina-display (review).

iOS 7 wordt niet ondersteund door minder recente Apple-apparaten, zoals de smartphones ouder dan de iPhone 4, de vijfde generatie iPod en de iPad 2. Toch bleek dat meer dan de helft van alle Apple-producten al in de eerste week de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem geadopteerd had.