1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft gisteravond de Nexus Player aangekondigd. Het gaat om het eerste apparaat met Android TV aan boord. Google wil met de Nexus Player de woonkamer voor zich winnen en gaat de strijd aan met bijvoorbeeld de Apple TV.

De Nexus Player van Google is gemaakt in samenwerking met Asus. Met de Nexus Player opent Google een hernieuwde aanval op de woonkamer, dat gebeurde in het verleden al met het geflopte Google TV.

De interface van Android TV oogt duidelijk en biedt de mogelijkheid om muziek, films en TV-series te bekijken. Er is een breed scala aan ondersteunde applicaties, zoals bijvoorbeeld DailyMotion, Netflix, Pandora, Plex en YouTube. Met de Nexus Player is het tevens mogelijk om spelletjes te spelen, er worden ook enkele functies van de Chromecast geïmiteerd.


Het apparaat zelf heeft de vorm van een hockeypuck en meet ongeveer 12 centimeter. Om de Nexus Player aan te sturen wordt een afstandsbediening met enkele knoppen meegeleverd, de afstandsbediening geeft ook de mogelijkheid om spraakcommando’s in te voeren. Middels een optionele controller kunnen de games beter worden gespeeld.

De Nexus Player is vanaf 3 november te koop in Google Play. Of het apparaat dan ook in onze regio te koop zal zijn is nog onduidelijk, net als de prijs die dan gerekend wordt. In de Verenigde Staten kost het apparaat 99 dollar.