Volgens Cyanogen mede-oprichter Koushik Dutta zal het met Android 4.4.1 mogelijk worden om het beeld van je mobiele apparaat te streamen naar je Chromecast. Andere apparaten zullen niet het gestreamde beeld kunnen weergegeven.

Tot nu toe was het alleen met een oplossing zoals Miracast mogelijk om het beeld van je Android-telefoon of -tablet naar je televisie te streamen. Maar hier zou in de toekomst verandering in kunnen gaan komen.

Volgens Koushik Dutta wordt het met Android 4.4.1 mogelijk om het beeld van je Android-telefoon of -tablet naar je televisie te sturen. Dutta vond API’s die duiden op de mogelijkheid om video-output van een mobiel Android-apparaat vast te leggen. Hierdoor wordt het mogelijk om het beeld naar een extern apparaat te versturen.

Tot op heden was het al wel mogelijk om via je PC je Chrome tabbladen te streamen naar je Chromecast-dongle. Voor mobiele apparaten was het echter niet mogelijk om het beeld naar de Chromecast te streamen, tenzij hiervoor een aparte app gedownload werd.

Dutta wist ook API’s te vinden in Android 4.4.1 die erop wijzen dat het streamen gelimiteerd zal gaan worden tot het streamen naar een Chromecast. Andere apparaten zoals Blu-ray spelers en televisies die gebruik maken van DLNA of Miracast zullen niet het beeld van je telefoon of tablet kunnen weergeven.

De laatste tijd zijn er veel geruchten dat Google een sterke focus op allerlei diensten rondom de televisie gaat leggen. Behalve het gerucht over de stream mogelijkheden wordt er ook gesproken over een nieuwe naam voor Google TV en een nieuwe settop box van Google genaamd de Nexus TV.