1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren introduceerde Qualcomm haar nieuwste Snapdragon-chipset. Met dit 410-model combineert de fabrikant ondersteuning voor een 64bit-architectuur met een LTE-verbinding. Door de kosten beperkt te houden, wil Qualcomm deze chipset ook in opkomende markten zoals China grootschalig aanbieden.

Qualcomm, een Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders introduceerde gisteren de Snapdragon 410-chipset. Deze set biedt ondersteuning voor een 4G/LTE-verbinding en een 64bit-architectuur. Door dergelijke ondersteuning te bieden in een betaalbare chipset, wil Qualcomm het gebruik van een 4G-netwerk in opkomende economieën aanwakkeren, bijvoorbeeld in China.

Tevens biedt Qualcomm’s Snapdragon 410-chipset ondersteuning voor de Adreno 306-GPU, een videoresolutie van 1080p en camera met een resolutie tot 13 megapixels. Om deze chipset wereldwijd aantrekkelijk te maken, worden de meeste mobiele verbindingen ondersteund, ook is er ondersteuning voor dual- en triple-SIM. Daarnaast wordt ondersteuning geboden voor functies als Bluetooth, FM-radio, NFC en Wi-Fi.

De Snapdragon 410-chipset kan worden gebruikt op toestellen met de mobiele besturingssystemen Android, Firefox OS en Windows Phone. Verwacht wordt dat de chipset in de tweede helft van 2014 zal worden toegepast in smartphones waarvan de prijs zal liggen op zo’n 150 dollar, omgerekend zo’n 110 euro.