Sony gaat de Xperia Z Ultra uitbrengen in een Google Play Edition, ook LG brengt een Google Play Edition uit van de G Pad 8.3. Beide apparaten zijn uitgerust met Android 4.4 KitKat en kunnen alleen via de Google Play Store gekocht worden.

Voorheen waren er slechts een handjevol apparaten waarvan een Google Play Edition werd uitgebracht. Het aanbod wordt echter steeds groter. De nieuwste toevoegingen aan het aanbod zijn de Sony Xperia Z Ultra en de LG G Pad 8.3.

De Sony Xperia Z Ultra (review) is uitgerust met een 6,44 inch Triluminos LCD-scherm dat een Full HD resolutie kan weergeven. Sony heeft een Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor voor het toestel gebruikt en het apparaat verder uitgerust met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit kan uitgebreid worden door middel van een micro SD-kaart. Daarnaast is het toestel water- en stofbestendig.


Een belangrijk verschil met de originele versie is natuurlijk het feit dat de Google Play Edition gebruikmaakt van Android 4.4 KitKat (review). Hierdoor zouden de prestaties verbeterd moeten worden, omdat het toestel geen skin hoeft te draaien. De Google Play Edition gaat in Amerika 649 dollar kosten.

Ook de LG G Pad 8.3 krijgt een Google Play Edition. Hiermee is het de eerste tablet van een derde partij die het Google Play Edition-stickertje krijgt. De LG G Pad 8.3 heeft een 8,3 inch HD IPS-scherm dat een resolutie kan weergeven van 1900 bij 1200 pixels, waardoor de pixeldichtheid 273 ppi bedraagt.


Het apparaat maakt gebruik van een 1,7GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 600-processor. Verder is de tablet uitgerust met een 4.600mAh batterij, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. Daarnaast heeft het apparaat een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. De LG G Pad 8.3 zal in eerste instantie alleen in Amerika uitgebracht worden en moet 349 dollar gaan kosten. Google en LG hebben niet aangekondigd of het apparaat later ook op andere markten verkrijgbaar zal zijn.

Beide apparaten zullen alleen via de Google Play Store te koop zijn. Op dit moment is het in de Benelux nog niet mogelijk om toestellen te bestellen via de Google Play Store. Het is ook maar de vraag of wij een van deze twee toestellen zullen kunnen bestellen.