Google gaat een witte Nexus 7 uitbrengen. Daarnaast brengt de zoekgigant een beschermhoes uit voor de Nexus 7, die de mogelijkheid biedt om de tablet zowel in portret- als landschapsmodus rechtop te zetten.

Eerder wisten we al te melden dat Google in samenwerking met LG een Google Play Edition van de LG G Pad 8.3 via de Google Play Store aan zou gaan bieden. Dit blijkt nu niet het enige nieuws te zijn op het gebied van tablets in de Google Play Store. Google maakte vandaag bekend dat de Nexus 7 (review) een witte variant krijgt.

De witte variant van de Nexus 7 zal net als de Nexus 5 alleen een witte achterkant krijgen, de voorkant blijft de vertrouwde zwarte kleur houden. Hierdoor past de Nexus 7 goed naast de Nexus 5 (review). Op het moment is alleen de 32GB WiFi-variant van de tablet verkrijgbaar. Varianten met LTE of minder opslagcapaciteit zijn niet beschikbaar.


Behalve de cosmetische verandering van de Nexus 7 maakte Google ook bekend een nieuw beschermhoesje uit te gaan brengen voor de Nexus 7. Dit beschermhoesje heeft een voetstuk, waardoor het mogelijk zal zijn om de Nexus 7 in portretmodus of landschapsmodus neer te zetten. Deze beschermhoes zet de tablet automatisch op stand-by op het moment dat de cover gesloten wordt. De beschermhoes is te koop voor 49,99 dollar in de kleuren zwart en rood.