Samsung is van plan om de draadloze en camera-afdeling van het bedrijf samen te voegen. Hierdoor wil de Koreaanse fabrikant in de toekomst de camera’s in de smartphones van het bedrijf verbeteren, doordat de afdelingen beter samenwerken.

Samsung-smartphones beschikken vaak over goede camera’s. Vooral met de Samsung Galaxy S4 Zoom (review) liet het merk zien waar het toe in staat is als het gaat om camera’s in telefoons. Deze telefoon eindigde op een tweede plaats in onze meest recente vergelijking van smartphone-camera’s.

Toch zullen de camera’s in de toestellen van het bedrijf in de toekomst mogelijk nog een stuk beter gaan worden. Uit een rapportage van de Koreaanse media blijkt dat Samsung de draadloze samengevoegd heeft met de camera-afdeling. Hierdoor werken de afdelingen direct samen en krijgen ze de mogelijkheid om dingen makkelijker met elkaar te bespreken en kennis met elkaar te delen.

Een woordvoerder van Samsung gaf tegenover ETNews aan: "We zullen het merk, het verkoopnetwerk, de softwarecompetenties en het concurrentievermogen van de draadloze business-afdeling naar de camera business-afdeling gaan transplanteren en de technische know-how van beide afdeling integreren, om zo competenties te creëren om onze smartphones te differentiëren."

Gezien het feit dat de afdeling pas sinds kort samengevoegd zij,n bestaat de kans dat het voordeel dat hierdoor ontstaat nog niet terug te zien is in de Samsung Galaxy S5.