Volgens een rapport van The Korea Herald is LG alweer bezig met de opvolger van het huidige vlaggenschip de LG G2, namelijk de LG G3. Het toestel zou gaan beschikken over een 2,2 GHz octa-core processor, een QHD-scherm en een vingerafdrukscanner. LG zou ook werken aan accessoires zoals een smartwatch en fitness-band in combinatie met de LG G3.

De LG G3, moet de opvolger worden van de LG G2 (review), wat op dit moment het vlaggenschip is van LG. Het toestel zal uiteraard gaan draaien op Android en direct voorzien worden van de laatste versie, 4.4 KitKat (review). Naast de 2,2GHz octa-core processor, QHD-scherm en vingerafdruksensor zou het toestel worden voorzien van een 16 megapixel camera.

De vingerafdrukherkenning van de LG G3 zou in tegenstelling tot de vingerafdrukherkenning van de iPhone 5s (review) niet werken door erop te drukken maar biedt de mogelijkheid om er met je vinger overheen te glijden. Naast de LG G3 zou LG ook plannen hebben om de G-Arch smartwatch en de G-Health Fitness band te gaan introduceren. De verwachting is dat deze apparaten tegelijk zullen worden gelanceerd met de LG G3.

Het toestel zal waarschijnlijk tijdens of vlak voor of na het Mobile World Congress 2014 gepresenteerd worden, welke in februari plaats gaat vinden in Barcelona.