1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zal binnenkort voor gebruikers van Google Glass mogelijkheid worden om glazen op sterkte te bestellen. Een bedrijf dat momenteel voornamelijk lenzen en brillen voor militaire doeleinden fabriceert, zal hiervoor verantwoordelijk zijn.

Waar de glazen van Google Glass momenteel van plastic zijn en geen sterkte bezitten, zal hier binnenkort verandering in komen. Bij de meest recente versie van Google Glass was het al wel mogelijk deze te koppelen aan een bestaande bril van de gebruiker. Volgens Venture Glass-oprichter Tim Moore zullen de beschikbare accessoires voor Google Glass in het voorjaar van 2014 worden uitgebreid.

Behalve specifieke afwerkingen op het gebied van bijvoorbeeld kleuren en maten van het frame, zullen er ook glazen op sterkte verkrijgbaar zijn. Volgens Tim Moore zullen deze glazen op sterkte binnen een paar weken al geleverd kunnen worden vanaf een bedrag van 99 dollar, omgerekend zo’n 72 euro. Al naar gelang de specifieke wensen van de gebruiker kan de prijs verder oplopen.

Moore is begin november door Rochester Optical in dienst genomen. Dit bedrijf staat voornamelijk bekend om de productie van lenzen en brillen voor militaire doeleinden. Dit bedrijf is door Google in de arm genomen voor het fabriceren van de lenzen op sterkte. Op de website van Rochester Optical kunnen belangstellenden zich inschrijven, zodat ze op de hoogte worden gesteld van de precieze lancering van de nieuwe lenzen.