1 min

Uit een onderzoek van de Britse verzekeraar Protect Your Bubble is gebleken dat de gemiddelde smartphone tegenwoordig na zo’n vijftien maanden vervangen wordt. De redenen hiervoor: Eén op de drie toestellen gaat kapot en één op de zeven toestellen raakt kwijt of wordt gestolen.

Bijna iedereen zal vroeg of laat te maken krijgen met het noodgedwongen vervangen van hun smartphone. De redenen hiervoor lopen uiteen van verlies, kapotgaan of diefstal van het toestel. Vooral wanneer de contractduur nog niet verlopen is, kan dit vervelend zijn.

Het Britse verzekeringsbedrijf Protect Your Bubble heeft onderzocht hoelang de gemiddelde smartphone in het Verenigd Koninkrijk meegaat. Hieruit kwam naar voren dat zo’n één op de drie toestellen kapot gaat, doorgaans na een ongewilde introductie met een hard oppervlak. Het merendeel moet het hierna stellen met een toestel dat vanuit familie of vrienden is verkregen. De gemiddelde levensduur van een smartphone bedraagt gemiddeld zo’n vijftien maanden.

Zo’n één op de zeven smartphones raakt uiteindelijk kwijt of wordt gestolen. Tegenwoordig bieden handige applicaties van de fabrikant van je smartphone hier oplossingen voor.

Techzine heeft handleidingen geschreven over het instellen van deze software:

  • Android Device Manager voor Android-apparaten (tutorial)
  • Samsung Dive voor Samsung’s Galaxy-apparaten (tutorial)
  • Find My iPhone voor iPads, iPhones en MacBooks (tutorial)
  • Mijn Telefoon Zoeken voor Windows Phone-apparaten (tutorial)