2min

Volgens een melding van ETNews is Synaptics de partij die de controllers van het touchscreen van Samsung’s Galaxy S5 en Galaxy Note 4 zal leveren. De nieuwe sensoren zouden ervoor gaan zorgen dat de functionaliteit van het touchscreen in vergelijking met de voorgangers verbeterd wordt.

Synaptics houdt zich onder andere bezig met het maken van de techniek om vingers te detecteren op een touchscreen. Uit een rapportage van ETNews blijkt dat Synaptics het merk zal zijn dat de touch-controllers voor de Samsung Galaxy S5 en de Samsung Galaxy Note 4 zal leveren. Van deze toestellen wordt verwacht dat ze dit jaar uit zullen komen.

Synaptics heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van touch-controllers en zowel de Galaxy S5 als de Galaxy Note 4 zullen hier mogelijk de vruchten van plukken. Volgens de rapportage zal de vooruitgang er onder andere voor zorgen dat de hovering detection beter werkt. Deze detectie maakt het mogelijk om het toestel te besturen, zonder daadwerkelijk het scherm aan te raken. Door de vooruitgang mag de afstand tussen scherm en vinger wat groter zijn.

Daarnaast zijn er ook verbeteringen doorgevoerd in de herkenning van de stylus die hoogstwaarschijnlijk bij de Samsung Galaxy Note 4 geleverd zal worden. Door de verbeteringen kan het toestel nog beter detecteren waar de pen zich bevindt, waardoor schrijven met de stylus een preciezer werk wordt. Dit komt ten goede aan het handschrift.

Als laatste is het inmiddels mogelijk voor Synaptics om de touch-controllers goedkoper te maken. Dit betekent dat de kosten voor Samsung lager liggen. Of dat van invloed is voor de adviesprijs is moeilijk te zeggen.