2min

Tags in dit artikel

, ,

Twee ex-werknemers van Google hebben 18 miljoen dollar gekregen van Accel en Google Ventures, voor de financiering van een project. Wat het project precies inhoudt is niet duidelijk, maar volgens Re/Code heeft het iets te maken met mobiele apparaten en is het idee erg ambitieus.

Twee oud-werknemers van Google hebben Nextbit opgericht. Wat het bedrijf precies wil doen is niet duidelijk, wel wordt duidelijk dat het bedrijf iets wil maken dat te maken heeft met mobiele systemen. Hiervoor heeft het bedrijf dan ook een investering gekregen van 18 miljoen dollar van Accel en Google Ventures. Het team van Nextbit bestaat onder andere uit mensen die hebben meegewerkt aan Google’s Android, Apple’s iOS, Dropbox en Amazon.

Via de website van het bedrijf is niet veel te achterhalen, behalve dat het bedrijf "iets groters wil maken dan dat wat er tot nu toe is" en dat het bedrijf "baanbrekende technologie aan het bouwen is die mobiel gebruik van computers naar het volgende level zal tillen."

Nextbit mede-oprichter Tom Moss gaf tegenover Re/Code aan dat het mobiele gebruik van computers tot nu toe slechts zover is gekomen als dat de Apple IIe is ten opzichte van de typemachine. Hij geeft dan ook aan: "Het is net begonnen." Ook wordt duidelijk dat het project "meer inhoudt dan alleen Android."

Met bovenstaande informatie worden we natuurlijk nog niet veel wijzer. Mogelijk is het team bezig met een indrukwekkende app of zelfs met een compleet nieuw besturingssysteem. Op dit moment is hier echter nog geen zekerheid over en we zullen dan ook moeten afwachten om erachter te komen waar Nextbit mee bezig is.