1 min

De Surface Power Cover is in de Verenigde Staten ten langen leste in de voorverkoop gegaan. Microsoft kondigde de speciale cover in september aan, tegelijkertijd met de Surface 2 en Surface Pro 2. Deze tablets gingen in oktober in de verkoop, maar van de Power Cover was vooralsnog geen teken van leven waargenomen. Vandaag verandert dat.

De Surface Power Cover is een accessoire dat zowel als fysiek toetsenbord en extra accu fungeert. De cover is bruikbaar op alle Surface-tablets, zoals de meest recente Surface 2 (review) en de Surface Pro 2 (review). Enkel de originele Surface RT-tablet valt buiten de boot. Microsoft belooft een extra accuduur van wel 70 procent, een nadeel van de cover is dat de toetsen niet verlicht zijn.

De Power Cover heeft lang op zich laten wachten, maar is nu in de Verenigde Staten voor te bestellen met een prijs van 199,99 dollar en wordt op 19 maart uitgeleverd.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de Power Covers in België en Nederland beschikbaar worden gesteld. De online webwinkel van Microsoft biedt de accessoires bijvoorbeeld nog niet aan.

Update (12-3 8:20):
Uit navraag van Techzine bij Microsoft blijkt dat er vooralsnog geen plannen zijn om de Power Cover naar onze regio te brengen. Het accessoire staat momenteel enkel gepland voor een uitgave in de Canada, Japan en de Verenigde Staten.