1 min

Vandaag heeft Sony bekendgemaakt dat het is begonnen met de uitrol van de update naar Android 4.4 KitKat voor de Xperia Z, Xperia ZR en Xperia Tablet Z. De update voor Android gaat gepaard met een opfrisbeurt voor verschillende applicaties van Sony zelf.

De update voor de Sony Xperia Z (review), Xperia ZR (review) en Xperia Tablet Z (review) komt vanaf vandaag beschikbaar. De uitrol verloopt gefaseerd, wat inhoudt dat het nog een tijd kan duren voordat alle gebruikers de update te zien krijgen op hun toestel.

Na de update naar Android 4.4 KitKat zijn deze Sony-toestellen weer volledig bij de tijd. Google kondigt wel naar verwachting tegen het einde van juni een nieuwe versie van Android aan.

Naast de update naar Android 4.4 KitKat (review) voert Sony ook updates door voor de meegeleverde applicaties van het bedrijf zelf. Daarbij wordt voornamelijk de interface onder handen genomen.

De volgende Sony Xperia-toestellen die aan de beurt zijn voor een update naar Android 4.4 KitKat zijn de Xperia T2 Ultra, de Xperia E1 en de Xperia M2. Deze toestellen ontvangen hun update volgens de planning in juli.