1 min Devices

’12 inch MacBook zonder actieve koeling op komst’

Apple is bezig met de ontwikkeling van een nieuw type MacBook met een scherm van 12 inch en zonder ventilator, dat meldt een doorgaans betrouwbare bron.

Met het verwijderen van de ventilator zou Apple qua afmetingen een nieuwe barrière kunnen doorbreken, mits de koeling van het systeem op orde is. Apple is daarmee overigens niet de eerste partij die een dergelijke laptop zal introduceren, HP heeft bijvoorbeeld al de Spectre 13 op de markt gebracht, dit systeem wordt ook niet actief gekoeld.

Naast de afmetingen van het scherm en afwezigheid van een ventilator wordt ook aangegeven dat het trackpad niet meer wordt uitgerust met een klikmechanisme. Apple kreeg ondanks een patent waarin werd beschreven hoe een trackpad zonder dit mechanisme nog steeds een klik zou kunnen imiteren.

Waarschijnlijk gaat het bij deze geruchten om de MacBook Air. Deze laptop heeft in 2010 een herontwerp ondergaan en is daarna qua verschijning vrijwel identiek gebleven. Er zijn varianten met schermen van 11,6 en 13,3 inch in omloop. Het is onduidelijk of Apple ook in de toekomst deze formaten blijft hanteren, naast het nieuwe formaat.

Bron:MacRumors