1 min

De Samsung Gear Fit is niet voorzien van Android of Tizen, maar een besturingssysteem dat Samsung speciaal voor het bijzondere horloge in het leven heeft geroepen. Dat besturingssysteem is een aangepast Real-Time Operating System ofwel RTOS.

Samsung’s Gear Fit is samen met de Motorola Moto 360 wat ons betreft vooralsnog de meest bijzondere smartwatch die tot nu toe is aangekondigd. Tijdens het Mobile World Congress werd de Gear Fit bekroond tot het meest intrigerende en innovatieve apparaat.

De Gear Fit is voorzien van een langwerpig gebogen OLED-scherm, waarop de interface speciaal is aangepast. Nu weten we echter dat Samsung niet alleen de interface zelf ontworp, maar het gehele besturingssysteem zelf heeft ontwikkeld. In tegenstelling tot de Gear 2 en Gear 2 Neo draait de Gear Fit niet op Tizen, maar een aangepaste versie van RTOS. Het voordeel hiervan zit vooral in de accuduur. De Gear Fit doet drie tot vier dagen met één lading.

Een nadeel is er echter ook, want ontwikkelaars zullen niet in staat zijn om eigen applicaties te ontwikkelen. Het is enkel mogelijk om notificaties naar de Gear Fit te verzenden. Dat is echter ook het geval bij Android Wear, het besturingssysteem van Google dat gericht is op wearables.