1 min Devices

Samsung rolt update naar Tizen voor Galaxy Gear uit

Vanaf vandaag kunnen eigenaars van Samsung’s eerste smartwatch een update naar Tizen verwachten. Daarmee komt de Galaxy Gear meer op het niveau van de nieuwe Gear-smartwatches die ook van het besturingssysteem zijn voorzien.

Met softwareversie 2.2.0 verandert er onder de motorkap flink wat aan de Samsung Galaxy Gear (review). Het gehele besturingssysteem wordt namelijk van A tot Z vervangen. De Galaxy Gear draaide origineel namelijk op een aangepaste versie van Android, maar dat wordt nu gewijzigd naar Tizen, Samsung’s zelfgemaakte besturingssysteem.

Visueel gezien heeft Samsung getracht alles zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Wel worden er een aantal nieuwe functies toegevoegd en optimalisaties doorgevoerd. Het is aannemelijk dat de accuduur er ook op vooruit gaat omdat Tizen minder zwaar is dan Android.

De update naar Tizen zal in ieder geval verspreid worden via Samsung Kies, het is nog onduidelijk of de update ook via de Gear Manager beschikbaar komt. Dat is bij ons testmodel vooralsnog niet het geval.