1 min Devices

Zo ziet de omkeerbare USB 3.1-kabel eruit

Vandaag is het ontwerp gepresenteerd van een USB-kabel die in de toekomst veel ergernissen moet wegnemen. De USB Type C-kabel is op twee manieren in een USB-poort te steken.

USB Type C moet op termijn alle andere USB-poorten en -kabels vervangen. Er zijn verschillende voordelen aan deze standaard, maar de grootste vooruitgang is er op het gebied van gebruiksgemak omdat de kabel op twee manieren in een USB-poort kan worden gestoken.

Zo ziet de omkeerbare USB 3.1-kabel eruit
Eind 2013 werd duidelijk dat de werkgroep achter de USB-standaard van plan was om een dergelijke kabel te introduceren. Daarmee volgt de groep het voorbeeld van Apple, dat in 2012 de propriëtaire Lightning-poort presenteerde. Deze poort wordt gebruikt op iPads, iPhones en iPods.

De kabels zullen aan beide kanten dezelfde aansluitingen hebben. Op die manier is niet alleen de poort maar ook de kabel op twee manieren te gebruiken. De poort is aanzienlijk kleiner dan de gebruikelijke volledige USB-poorten, maar wel iets groter dan de micro USB-poort.

Naar verwachting wordt de ontwikkeling van de USB Type C-poort in juli afgerond. De eerste producten met deze poort zullen eind 2014 uitgebracht worden.

Bron:CNET