1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google’s Chromecast zal een persoonlijker startscherm krijgen. Google zal volgens uitgelekte informatie zaken als weersvooruitzichten en de weergave van foto’s toevoegen om Chromecast meer aan te laten sluiten bij de gebruiker.

Een lid van Reddit heeft mogelijk enkele nieuwe functies van Google’s Chromecast-accessoire blootgelegd. Google zou de ervaring persoonlijker willen maken door relevante gegevens te tonen wanneer de weergave van een video is afgelopen. Er zijn ook iconen gevonden die erop wijzen dat Google een advies geeft over het al dan niet meenemen van bijvoorbeeld een zonnebril, paraplu of jas.

Zo zal bijvoorbeeld het vooruitzicht van het weer worden getoond in een dagweergave. Ook wordt het startscherm opgefleurd met foto’s die de gebruiker heeft gemaakt. Dit laatste zou niet helemaal onbekend zijn: de Apple TV toont een screensaver met foto’s van de gebruiker.

Google heeft vooralsnog niet inhoudelijk gereageerd op deze geruchten, maar gaf wel aan dat er altijd geëxperimenteerd wordt met nieuwe mogelijkheden.