2min

Google heeft de changelog van Android 4.4.3 online gezet. Of dat al de bedoeling was is niet helemaal duidelijk, maar het geeft ons de mogelijkheid om een kijkje te nemen naar wat komen gaat. Android 4.4.3 is vooral een update om bugs en beveiligingsproblemen op te lossen. De veranderingen in de interface lijken minimaal, maar in de changelog komen wel twee onbekende Nexus-apparaten voor.

Google zal waarschijnlijk volgende maand op 25 en 26 juni tijdens de Google I/O-conferentie voor ontwikkelaars de nieuwe versie van Android presenteren. Tijdens die conferentie zal het bedrijf mogelijk ook twee nieuwe Android-apparaten introduceren: in de changelog die vandaag is gepubliceerd staan namelijk twee Nexus-apparaten die we nog niet kennen.

Het gaat om de Google Molly, waarschijnlijk een mediaspeler. We denken dat het een mediaspeler is omdat er voor Molly wijzigingen worden gemaakt zoals betere ondersteuning voor DRM en codecs. Ook moeten WiFi en Bluetooth bij het opstarten altijd aan staan, dat is alleen handig bij apparaten zonder accu. Verder zien we in de changelog dat Google werkt aan betere ondersteuning voor gamecontrollers, iets wat ook een grote rol zou kunnen gaan spelen in diezelfde mediaspeler.

Het andere apparaat is de HTC Flounder, waarbij de grote vraag is wat voor product dit zal zijn. Een smartphone ligt niet voor de hand, want tussen de Nexus-smartphones zit over het algemeen wel een periode van een jaar. Een Nexus-tablet lijkt logischer, aangezien de tweede Nexus 7 tijdens Google I/O alweer bijna een jaar geleden is gepresenteerd.

Tot slot zou een derde optie ook nog kunnen: een wearable. Bijvoorbeeld een Nexus-smartwatch, gemaakt door HTC. Google lijkt klaar te zijn om met Android Wear de eerste producten welkom te heten, maar of het bedrijf al zo ver is dat er een Nexus-apparaat voor mag komen, is onduidelijk. Wij zetten ons geld dan ook in op een Nexus-tablet van de hand van HTC.