1 min

Hoewel de 4.4.3-update voor Android bedoeld is als een tussentijdse update die veel problemen moet verhelpen, lijkt de software ook weer nieuwe narigheid te introduceren. Eigenaren van Nexus-producten melden en masse problemen.

Android 4.4.3 KitKat is momenteel enkel beschikbaar voor eigenaars van producten uit Google’s Nexus-lijn. De update werd eerder deze maand uitgebracht en brengt geen significante functionele wijzigingen voor gebruikers, maar zou een aantal problemen moeten oplossen en de stabiliteit en accuduur verbeteren.

Degenen die de update inmiddels hebben geïnstalleerd melden echter verschillende problemen met hun toestellen te hebben. Vooral eigenaars van de Google Nexus 4 en Nexus 5 (review) merken negatieve zaken op, de Nexus 7 (review) en Nexus 10 lijken minder hard getroffen.

Er worden problemen gemeld zoals problemen met de connectiviteit via data- en WiFi-verbinding, willekeurige herstarts, problemen met notificaties en accuduur, foutmeldingen vanuit Google Play en vertraging in de opnieuw ontworpen Telefoon-app.

Google heeft op het moment van schrijven nog geen statement gedaan over de problemen. Het is onduidelijk of de problemen opgelost worden. Toch is er voor de Nexus-eigenaren alvast een lichtpuntje: later deze maand vindt Google I/O plaats, waar vermoedelijk Android 5.0 uit de doeken wordt gedaan.