De LG G3 is beter beveiligd tegen diefstal. Door de toevoeging van een killswitch kan LG’s nieuwe vlaggenschip door de rechtmatige eigenaar op afstand volledig onbruikbaar gemaakt worden.

LG presenteerde de killswitch gisteren tijdens de aankondiging van het nieuwe toestel, tezamen met andere veiligheidsmaatregels. De eigenaar krijgt de mogelijkheid om de telefoon op afstand te wissen, alsook te vergrendelen zodat de dief niet bij de persoonlijke data kan komen. Dit zijn zaken die we al wel vaker terug zien komen.

Wat minder gebruikelijk is, is dat de telefoon ook geheel onbruikbaar kan worden gemaakt met behulp van een killswitch. Door die functionaliteit te gebruiken is de dief niet meer in staat om het toestel door te verkopen.

Diefstal van smartphones is alom aanwezig. In 2012 waren 1,6 miljoen Amerikanen het slachtoffer van een gestolen smartphone, wat verzekeringsmaatschappijen zo’n 30 miljard dollar heeft gekost. Er bestaat een plan dat alle nieuwe smartphones in de toekomst over zo’n functie moeten beschikken, wat de doorverkoop van gestolen toestellen flink zal bemoeilijken en diefstal daarom moet ontmoedigen.

Een tegenargument voor deze functie is dat het ook grote gevolgen kan hebben als deze gehackt wordt. Kwaadwillenden zouden dan een toestel op afstand kunnen vergrendelen. Gisteren berichtte Techzine nog over een golf van vergrendelde Apple-producten in Australië, waarschijnlijk gefaciliteerd met behulp van een gehackte database met inloggegevens voor een andere dienst.