1 min

De opvolger van de Galaxy Gear-smartwatch is niet voorzien van Android, zo beweren drie afzonderlijke bronnen. In plaats daarvan wordt gebruikgemaakt van Tizen, het besturingssysteem dat Samsung samen met Intel ontwikkelt.

De originele Galaxy Gear (review) draait op een afgeslankte versie van Android. Samsung wil het eigen Tizen echter maar wat graag tot een succes maken en alle hulp is daarbij welkom. Naar verwachting wordt de tweede versie van Samsung’s smartwatch aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung organiseert zelf op maandag 24 februari een persconferentie en dat lijkt een goed moment voor een aankondiging.

Hoewel Samsung en Google onlangs een patentenovereenkomst hebben gesloten, lijkt Samsung niet happig op een al te dominantie positie van Google’s Android in de markt voor wearables. Die markt staat nu nog in de kinderschoenen en het kan dus nog alle kanten op. Hoewel voor de originele Galaxy Gear gebruik werd gemaakt van Android, is het voor Samsung nog niet te laat om over te stappen op Tizen.

De Tizen-versie die op de nieuwe Galaxy Gear draait is een HTML5-versie, waarmee Samsung hoopt dat webontwikkelaars de smartwatch zullen omarmen.