De bekende telecomlekker Evan Blass heeft beelden online gezet van een nog onbekende Motorola smartphone, volgens Blass de Moto X+1. Er zijn twee afbeeldingen gepubliceerd, waarbij het op één afbeelding volgens Blass gaat de Moto X+1, terwijl op de andere een hoesje is te zien met de tekst: "For Motorola Victara". Na beide afbeeldingen bestudeerd te hebben gaat het volgens ons om hetzelfde toestel, wat toch wel verwarrend is.

Het zou zomaar kunnen dat Motorola de codenaam Victara gebruikt voor de Moto X+1, maar het kan ook zijn dat Blass ernaast zit en dit een nieuwe goedkope budget smartphone van Motorola is. Helemaal duidelijk is het in elk geval niet.

De accessoire die de Motorola Victara onthuld is een beschermhoes van Motorola zelf. De beschermhoes ziet er zeer stevig en degelijk uit en lijkt gemaakt te zijn van dik rubber. Hierdoor kan de gebruiker het toestel laten vallen zonder bang te zijn dat het toestel kapot gaat. De hoes komt in het roze/grijs en het zwart op de markt en zal speciaal voor de Motorola Victara zijn. Of de Victara ook de Moto X+1 is wordt niet duidelijk uit de poster. Op de andere foto bovenaan het artikel is de Moto X+1 te zien aldus Blass in een beschermhoes. Reden voor ons om dat in twijfel te trekken zijn de dikke randen rond het scherm en het ontbreken van een flitser op de achterzijde en een camera op de voorzijde. Dit zijn zaken die je op een high-end smartphone wel verwacht.

Tot slot bestaat de kans dat morgen de Moto 360 zal worden aangekondigd door Google tijdens Google I/O, een van de eerste smartwatches met Android Wear.