Microsoft heeft een reclamevideo online gezet waarin het de eigen persoonlijke assistent, Cortana, vergelijkt met Apple’s persoonlijke assistent, Siri. Het mag duidelijk zijn we er in deze test wint, aangezien de video door Microsoft is gemaakt.

Microsoft heeft weer eens een creatieve video gemaakt om aan te tonen dat zijn technologie superieur is aan dat van een concurrent. Dit soort video’s zien we wel vaker voorbij komen van Amerikaanse fabrikanten, in de Verenigde Staten is het toegestaan, en wordt het ook meer geaccepteerd, dat je de producten van je concurrent te kakken zet ten opzichte van je eigen producten. In dit geval wordt Cortana, Microsoft’s nieuwe persoonlijke assistent die in Windows Phone 8.1 is toegevoegd, vergelijken met Siri, de persoonlijke assistent van Apple.

Zoals te zien is in bovenstaande video is Cortana een heel stuk slimmer dan Siri en lijkt Cortana langere zinnen beter te begrijpen. Al kan Apple ongetwijfeld een video maken waarin Siri er beter vanaf komt. De video laat in elk geval zien dat dit soort persoonlijke assistenten steeds slimmer en vernuftiger worden, nu moeten ze alleen nog in het Nederlands beschikbaar komen.