2min

Introductie

De Nokia Lumia 735 is één van de laatste twee smartphones die Microsoft nog met de Finse merknaam op de markt zet. Gezamenlijk met de Lumia 830 sluit de Lumia 735 een roerig tijdperk af. Met de Lumia 535 heeft Microsoft de eerste smartphone onder de eigen merknaam alvast aangekondigd.

Maar dit artikel betreft dus de Lumia 735, welke in eerste instantie vooral is gericht op mensen die graag selfies maken en videogesprekken voeren. De smartphone beschikt op de voorkant namelijk over een groothoeklens en een camerasensor die foto’s in 5 megapixels schiet, voor video’s wordt een Full HD-resolutie gehanteerd.


Wat dat betreft lijkt er dus weinig te klagen, maar natuurlijk bestaat een smartphone niet alleen uit een camera op de voorzijde. Het is dan ook de vraag of Microsoft er ook voor heeft gezorgd dat de overige onderdelen op de ervaring aansluiten. Dat zal je gedurende het lezen van deze recensie duidelijk worden.

Er zijn nog weinig smartphones die echt specifiek gericht zijn op het maken van selfies, laat staan dat we voor de specifieke prijsklasse van de Lumia 735 veel relevant vergelijkingsmateriaal hebben. Daarom trek ik een bredere vergelijking met onderstaande toestellen.

Model Prijs (afgerond)
Sony Xperia M2 (review) 200 euro
Motorola Moto G (2014) (review) 210 euro
HTC Desire 610 (review) 240 euro
Nokia Lumia 735 250 euro
LG G3 S (review) 280 euro
Huawei Ascend P7 (review) 295 euro

De Lumia 735 werd geïntroduceerd met een adviesprijs van 269 euro, inmiddels is de winkelprijs al iets gezakt. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Er zijn ook groene en oranje covers te verkrijgen, voor pakweg 20 euro per stuk.