1 min Devices

Android Device Manager biedt mogelijkheid eigenaar te bellen

In de nieuwe versie van de Android Device Manager is het mogelijk om een alternatief nummer in te stellen. Mocht je dan je smartphone verliezen, dan kan je deze op afstand blokkeren maar ook de mogelijkheid bieden dat de persoon die je telefoon heeft gevonden je kan bellen.

De nieuwe toevoeging in Android Device Manager moet ervoor zorgen dat mensen vaker hun smartphone terug krijgen als ze deze zijn verloren. Of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag. In de nieuwste versie van Android Device Manager kan je een telefoonnummer instellen, mocht je je smartphone dan verliezen en locken op afstand dan kan degene die je smartphone heeft gevonden je direct bellen.

Deze functionaliteit werkt uiteraard alleen op smartphones en niet op tablets, omdat die over het algemeen geen belfunctie hebben. Daarnaast moet je uiteraard niet je 06-nummer instellen aangezien het toestel dan zichzelf gaat bellen. Mocht je toestel worden gestolen dan schiet je uiteraard weinig op met deze functie.

Met de Android Device Manager kan je ook een toestel vergrendelen op afstand of zelfs wissen. Zodat degene die je toestel heeft gevonden niet bij je gegevens kan of het toestel kan gebruiken.

Bron:Google Play