1 min

OnePlus heeft een update uitgebracht voor de OnePlus One, waardoor de prestaties van de camera verhoogd worden. Foto’s zouden scherper zijn en minder ruis bevatten. Verder plet OnePlus ook de nodige bugs middels de nieuwe update.

De OnePlus One (review) is voorzien van een 13 megapixel-camera. Bij het beoordelen van het toestel bleek de camera goed, maar er was duidelijk ruimte voor verbetering, zeker in donkere omstandigheden. Die verbetering wil OnePlus brengen middels een update voor CyanogenMod 11S, die gebaseerd is op Android 4.4.4 KitKat.

Middels de update schiet de OnePlus One volgens de fabrikant betere foto’s wanneer de condities niet ideaal zijn, zoals wanneer er weinig omgevingslicht is. Dankzij de Clear Image-functie kan de One tien foto’s schieten en deze samenvoegen tot één heldere foto met een hoge resolutie. Het resultaat van zo’n foto in vergelijking met een normale foto is hieronder te zien. Natuurlijk werkt deze functie minder treffend wanneer je te maken hebt met bewegende objecten.

Links: normale foto, rechts: foto met Clear Image

In onze recensie is ook geklaagd over de helderheid van de aanraakgevoelige knoppen onder het scherm. Volgens de changelog zou de helderheid middels de update opgekrikt worden.

De update voor de OnePlus One wordt gefaseerd verspreid. Mocht je in het bezit zijn van de moeilijk verkrijgbare telefoon, dan kan het dus nog even duren voordat de update zichtbaar wordt.