2min Devices

‘Google geeft Now zakelijke functies, HP wil een Nexus voor bedrijven’

Google zou de krachten bundelen met HP en andere bedrijven, om Google Now meer geschikt te maken voor gebruik binnen bedrijven. Door Google Now relevanter te maken zou de zakelijke verkoop van Android- en Chrome OS-producten opgekrikt kunnen worden. HP zou daarnaast ook graag de komst van een Nexus-smartphone voor bedrijven zien.

Dankzij de mogelijke samenwerking zal Google Now mogelijk nieuwe functies krijgen die zijn toegespitst op zakelijk gebruik. Zo zou een medewerker zijn of haar apparaat bijvoorbeeld kunnen vragen om bepaalde data uit de database van het bedrijf op te vragen. Hierbij kan gedacht worden aan verkoop- en voorraadcijfers.

De samenwerking met HP en andere -nog onbekende- bedrijven kan Google de mogelijkheid bieden om Google Now aan te sluiten op de database van bedrijven. Voortvloeiend uit de beschikbaarheid van die data zouden tevens nieuwe kaarten ontwikkeld kunnen worden waarmee medewerkers gewezen worden op recente ontwikkelingen, zodat indien nodig snel ingegrepen kan worden.

HP wil een zakelijke Nexus

Volgens de bron van The Information had HP in eerste instantie gesprekken lopen met Google voor de ontwikkeling van een Nexus-smartphone bedoeld voor zakelijk gebruik. Deze Nexus zou voorzien zijn van zware hardwarematige encryptie en andere zakelijke functies. Andy Rubin, destijds het hoofd van de Android-afdeling, zag dit niet zitten, Sundar Pichai, wie nu de ontwikkeling van Android overziet, zou wel meer ambitie hebben om Apple’s dominantie in de zakelijke markt aan te pakken.

Bron:The Information