Uit de specificaties van de HTC One M8 for Windows blijkt dat dit toestel een langere accuduur heeft dan de Android-variant. Door simpelweg gebruik te maken van een ander besturingssysteem gaat de accu in de HTC One M8 zo’n tien procent langer mee.

Intern is de Windows Phone-versie van de HTC One M8 zo goed als identiek aan de originele One M8 (review). Het actieve besturingssysteem is het enige dat onderling verschil uitmaakt tussen de twee toestellen, maar dat heeft wel zijn weerslag op de accuduur.

De eerste praktijktests moeten nog verschijnen, maar uit de specificaties blijkt dat de standbytijd van de One M8 for Windows 32 uur langer is, de spreektijd bedraagt 2 uur meer. De originele HTC One M8 moet het doen met 496 uur standbytijd, de spreektijd bedraagt 20 uur, bij de HTC One M8 for Windows is het dus respectievelijk 528 en 22 uur.

Telecomprovider Verizon meldt overigens veel grotere verschillen. Volgens Verizon zou de HTC One M8 for Windows een extra standbytijd van grofweg 80 uur hebben, de extra spreektijd zou 9 uur bedragen. De kans is groot dat HTC en Verizon de accuduur op een andere manier testen, maar ondanks dat zijn de partijen het met elkaar eens: de Windows Phone-versie biedt een langere accuduur.

Momenteel is de HTC One M8 for Windows alleen voor bepaalde markten aangekondigd, waar de Benelux niet bij hoort. Het is onduidelijk of het high-end toestel op termijn zijn opwachting maakt in onze regio, daar zijn volgens HTC momenteel geen plannen voor.