1 min

Sony heeft bekendgemaakt dat een aantal toestellen geen update naar Android 4.4 KitKat zullen ontvangen. Het betreft de Xperia L, Xperia M en Xperia SP. Onlangs werd ook al aangegeven dat de Xperia T op Android 4.3 Jelly Bean blijft steken.

Het Japanse bedrijf is vrij open over de komst van updates voor Android-apparaten. Op de website van het bedrijf is per telefoon na te gaan of nog een update verwacht wordt. Bij de Xperia L, Xperia M en Xperia SP stond voorheen dat onderzocht werd of een update zinnig zou zijn, nu wordt daar echter aangegeven dat de huidige versie het eindstation is. De Xperia M en Xperia SP zitten op Android 4.3 Jelly Bean, de Xperia M moet het doen met Android 4.2 Jelly Bean.

De drie toestellen zijn voorzien van een dual-core Krait-processor en 1GB werkgeheugen. Die specificaties voldoen aan de minimale eisen voor Android 4.4 KitKat. Het is onduidelijk wat Sony heeft doen besluiten om geen updates te ontwikkelen.

De Xperia L en Xperia SP werden maart 2013 op de markt gebracht, de Xperia M in augustus 2013. Daarmee zou Sony eigenlijk in alle gevallen een update naar Android 4.4 KitKat moeten verzorgen, Google wil dat apparaten 18 maanden worden ondersteund met updates.