Hoewel Sony -in onze ogen- vaak prima smartphones en tablets aflevert, weet het Japanse bedrijf financieel gezien nog weinig potten te breken met de verantwoordelijke divisie. Dat blijkt opnieuw nu Sony het verwachte verlies verviervoudigd heeft en daarbij de mobiele tak als schuldige aanwijst.

De Xperia-tak doet Sony nog weinig goeds. Over het huidige financiële boekjaar dat eindigt op 31 maart 2015 verwacht Sony na bijstelling een verlies van omgerekend ongeveer 1,66 miljard euro te moeten noteren. Eerder rekenden de Japanners op een verlies van omgerekend zo’n 360 miljoen euro. Vorig jaar moest Sony een verlies van omgerekend 925 miljoen euro noteren.

De negatieve verwachting is volgens Sony te wijten aan verkoopcijfers van mobiele producten die lager uitvallen dan verwacht. De lagere verkoopcijfers zijn ongetwijfeld het resultaat van flinke concurrentie op de markt. Om in de toekomst beter te presteren zal Sony met een aangepaste strategie komen, waarbij meer aandacht zal uitgaan naar de duurdere smartphones en tablets. Er zullen juist minder toestellen in de mid-range worden uitgebracht, vermoedelijk omdat de winstmarges hier veel kleiner zijn.

Lees meer