1 min

Tags in dit artikel

,

Al langere tijd produceert Netflix zelf series zoals House of Cards en Orange is the New Black, maar in de toekomst wil de dienst ook eigen films uitbrengen. De eerste film is een vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon en zal ook in de bioscoop belanden.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend zal op 28 augustus 2015 in IMAX-bioscopen verschijnen, maar ook direct op Netflix. Daarmee wordt gekozen voor een unieke manier van verspreiding, het is zeer ongebruikelijk dat een film zowel in de bioscoop als op het internet beschikbaar wordt gesteld. Netflix belooft echter dat er meer van dit soort lanceringen zullen volgen.

Momenteel wordt het vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon gefilmd in Nieuw-Zeeland. Net als de originele film is Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gebaseerd op de vijfdelige boekenserie Crane-Iron.

IMAX hoopt vooral op een succesvolle lancering in China, waar Netflix momenteel nog niet beschikbaar is. Het is niet bekend of Netflix plannen heeft om tegen die tijd wel in dat land diensten aan te bieden.