Het bedrijf Blocks heeft de eerste versie van een modulaire smartwatch gepresenteerd, tezamen met de melding dat 1000 geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor de eerste levering van het horloge.

Blocks heeft een concept ontwikkeld waarbij gebruikers hun eigen smartwatch kunnen samenstellen aan de hand van blokjes, te zien in de video onder dit artikel. Wil je bijvoorbeeld een rond scherm of heb je juist liever een vierkante of langwerpige display, dan koop je gewoon het desbetreffende blokje en klik je het middels een jack-plug op de andere blokjes.

Volgens Blocks zal het kerngedeelte (bestaande uit een scherm, processor en bluetooth-module) een prijs tussen de 120 en 140 dollar krijgen. Andere blokjes worden een stuk goedkoper en moeten zo’n 20 tot 40 dollar kosten, afhankelijk van hun functie.

Blocks is net als Nixie, de drone voor om je pols, geselecteerd door Intel in de Make it Wearable-wedstrijd en heeft daardoor alvast een financiering van 50.000 dollar in de zak. De winnaar ontvangt nog eens 500.000 dollar.

Vanaf morgen (16 oktober) is het mogelijk om de eerste versie van het Blocks-horloge te bestellen via de website.